Bij het afscheid van Ellen. Dankjewel lieve schoonmama voor je liefde en dat je me accepteerde en omarmde. (Geeta)

Hoi Johan,

Hoewel ik Ellen, jouw Ellen, jouw lieve Ellen, nooit heb gekend, werd mij al eerder via onze Parool-groepsapp duidelijk hoe zeer jullie samen één waren, zielsveel van elkaar hielden en dat wordt uit je trieste berichtgeving zoals die via Henk tot ons kwam, onderstreept.
De impact van jouw warme woorden hebben mij op mijn 68ste nog eens aan het denken gezet. Ik hou ook zielsveel van mijn Inge.
Maar zoals jij je – na al die Paroolloze jaren – intiem hebt geuit aan ons, aan mij, in deze laatste fase van jullie samen, heeft mij geraakt, diep ontroerd. De leeftijdscategorie van onze appgroep maakt het vanzelfsprekend dat we over de dood en het scheiden van onze meest dierbaren nadenken. En van velen hebben we al afscheid genomen. Maar jij hebt mij nog dieper aan het denken gezet. Ik geniet in details nog intenser van Inge en mij. Daar wil ik je temidden van je immense verdriet voor bedanken, het uiten, je melden!
Heel veel sterkte, maar het fundament van liefde zal je die kracht geven🤝


Tot de volgende reünie, hoop ik.

Beste groet, Harry ten Asbroek.
****
Hi Johan,

Via de Parool-app lees ik dat jouw grote liefde Ellen is overleden. Henk citeerde je met onder meer de woorden ‘liefde, loslaten, innige kus’.

Ik wens je een mooi afscheid van Ellen met jullie geliefden. Wat een klus heb je geklaard als mantelzorger, je mag nu even uitrusten, zodat je de liefde die jullie tijdens haar gezonde leven hebben beleefd weer opnieuw kunt insluiten. Die liefde, weet ik uit ervaring, gaat een nieuwe vorm aannemen omdat-ie simpelweg nooit verdwijnt. Hooguit sterker wordt, een schrale troost. Maar toch.

Take care, Tim Overdiek.
****
Beste Johan,

Diepe deelneming met je droefheid. 
Wat zal dat moeilijk voor je zijn! 
Ik hoop van harte dat je kracht zal vinden om 
dit zware verlies te verwerken.
Laat me t.z.t. nog eens weten hoe het gaat. 
En misschien kunnen we elkaar nog wel eens zien. 
Veel herinneringen samen aan Het Parool.
We wonen denk ik niet zo ver van elkaar. 
Ik woon met mijn vrouw Martha al vele jaren in 
Maarssen-dorp.
Heel veel sterkte!

Gerrit Overdijkink.

****

Lieve Johan.

Ik denk aan je.  Als je even een paar uurtjes 
wilt komen ben je meer dan welkom hier, je weet het. 
Maar alleen als je het aandurft.

Moni.

****

Ha Johan,

Ik vertrek aan het einde van de middag weer voor een paar dagen naar het hotel, Thom en Yvonne zijn er een paar dagen niet. Ik blijf tot donderdagavond.

Lieve Johan, laat de zon je verwarmen, lieve groet, Moni.

****

Lieve Johan,

 Gecondoleerd met het grote verlies van je lieve Ellen. Wat zal het een groot gemis zijn en een leegte geven.

Het zal wel een mooie herinnering geven, dat Ellen rustig, in jouw armen, is overleden. Tot het eind toe samen!

 Wensen je heel veel sterkte en kracht.

 Lieve groeten,

 Ad & Cinta.

****

Lieve Johan,

Met diep verdrietig en veel dikke tranen een omhelzing voor Ellen en jou. Hoewel,  wou ik in het echt doen. Ik wil heel even iets voor jou schrijven in deze moeilijke tijd. Alsjeblieft voel je niet moe, of verdrietig van deze moeilijke proces. Ik weet dat het makkelijk gezegd dan gedaan. Mensen om je heen ondersteunen je, en nu doe ik ook. Ik probeer nu positieve beelden te beschrijven, want dat is mijn visie daarop. Laat eens het einde van deze proses jouw volliefde aan dierbare Ellen niet stoppen, of afnemen. Deze momenten zouden dierbaar voor jou kunnen zijn, en tegelijkertijd met veel onzekerheid en angst. Maar beëindig deze roman niet met verdrietigheid. Ja, het is een roman en niet zomaar een gewone roman. In tegendeel met veel trots. Het is deel van jullie leven geweest. Je hebt afgelopen jaren alleen maar de gezondheid van Ellen verloren. Vergeet maar ook niet dat je dit samen met Ellen ermee omgegaan hebben, en dat was het belangrijkste. Je hebt niet meteen Ellen verloren. Waarschijnlijk was de afgelopen tien jaar voor jullie niet vanzelfsprekend, maar besef voortdurend dat jullie 32 jaren met elkaar geluk hebben gehad. Hadden jullie veel gedaan met elkaar en veel mooie momenten samen hebben gebracht. Het leven bestaat uit momenten. Ik probeer een beetje realistisch te blijven. Ik realiseer me dat deze momenten heel moeilijk kunnen zijn. Let op jezelf, vergeet maar even dit niet. Ellen zou ook blij zijn en veel trots op jou mag kunnen zijn. Vooral na die fantastische zorg. Veel respect! Je hebt een goede en waarde leven met haar geleid, en juist tot deze moeilijke momenten. Jij bent verstandiger dan ik ben maar ik begrijp eveneens wat het verlies is. Jouw liefde vind ik ontzettend puur en waardevol. Ik weet dat je al begrijpt wat ik bedoel maar ik wilde in het kort aan jou iets schrijven. Life is a novel and we are the writers. Je zult nu moeten wennen. Je hebt hiervoor tijd nodig om te verwerken. Deze tijden zijn voor jou ook waardig en dierbaar. Blijf sterk. Het leven is inderdaad hard maar het is ook heel mooi als we met de omstandigheden ermee kunnen omgaan, want dat is het belangrijkste. En het is jou gelukt . Ik houd contact.

Ik houd van jullie. Liefs. Helin.

****

Dag lieve Johan,
Vanochtend heeft ons het bericht bereikt dat Ellen is overleden. Wij wensen jou heel erg veel sterkte in deze moeilijke tijd en onze gedachten zijn bij jou.

Image.jpeg

Liefs vanuit je vertrouwde hotel in Valkenburg,
Thom en Yvonne.

****

Johan,

Wat een triest bericht. Ik kan me nauwelijks voorstellen hoe jij je moet voelen. Liefde is inderdaad het mooiste woord wat er is. Met liefde afscheid nemen is dan ook de enige optie. Ik kom zaterdag langs om daar aan bij te dragen.

 Ik denk aan jullie.

 Leroy.

****

Ha Johan,

Vanochtend kreeg ik hier op Bali via Jan van Ewijk te horen dat jouw allerliefste Ellen is overleden. Man, wat ben ik daar van geschrokken. Dat kwam echt aan. Gecondoleerd met dit zeer grote verlies. En heel veel sterkte met de verwerking van het overlijden van jouw liefste, waarmee je heel veel lief, maar helaas ook veel leed , hebt gedeeld. Wat heeft zij een geweldige liefdevolle zorg ontvangen van jou en het verzorgingsteam. Koester alle liefdevolle herinneringen Johan.  Dat zullen er vele zijn geweest. Laat die de leegte in je hart vullen. Wat je in je hart bewaart raak je nooit meer kwijt. Veel steun, troost en sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd vriend. 

Rini en Hans Walraven.

****

Lieve Johan,
Tot tranen geroerd. Hoe is het mogelijk dat jij woorden kunt geven aan alle emoties.
Ik blijf je voor eeuwig dankbaar dat je mij hebt gebeld. Wij blijven bij je Johan.
Ik hoop dat je een beetje kunt slapen. Weet dat Ellen en jij geen moment uit mijn gedachten zijn. En dat als je ook maar iets nodig hebt, je mij dag en nacht kunt bellen.
Liefste groet en wil je een kus aan Ellen geven van mij?
Geeta.


****

Johan, 

Gecondoleerd met het verlies van je Ellen. 
Je zegt het zelf met zoveel betere woorden dan 
ik kan bedenken….
De liefde van je leven moeten loslaten moet 
verscheurend zijn. 
Maar waar beter dan in je armen zou het “adieu” 
kunnen worden gestameld ? 
Ik wens je de kracht en sterkte toe die nodig is. 
Koester de mooie herinneringen die er veel zullen
zijn door de tranen heen! 

Cees van Nieuwenhuizen.

**** 
Allereerst gecondoleerd, lieve Johan.
Wat omschrijf je dat mooi, 
hoe Ellen is overleden en hoe je dat ervaart. 
Ze zal toch bij jou en Diana een enorme leegte 
achterlaten en ik wens jullie heel veel sterkte 
en liefde toe om dit te verwerken. Onthoud dat ik 
altijd klaar sta om je daar bij te helpen en te steunen. 
Ellen was mij ook dierbaar en ik denk aan haar met 
de vele mooie momenten die ik met haar meegemaakt heb. 
Die blijf ik koesteren. Lieve groet, Wil.
****
Wat triest, Johan. Gecondoleerd! 
Uit je laatste mails kon ik al opmaken dat wat ooit 
zou gebeuren toch al nabij was. 
Toch, het grijpt mij aan dat -hoe onvermijdelijk ook- 
zo’n liefde eindigt. Liefde bij leven dan. 
Maar, Johan, de liefde kan (nee, zal!) blijven voortduren. 
Als ik het woord ‘fijn’ mag gebruiken: 
fijn dat haar (jullie) afscheid op deze vredige manier is verlopen. 
Een ‘mooie avond’ schrijf je. 
Ik begrijp wat je -met al je verdriet- bedoelt. 
Huilen helpt! Groet, Jan van Ewijk.

PS.  Je had het erover dat je pen bijna leeg is. Of woorden van die strekking. Volgens mij kwam Ellen in (vrijwel) al jouw blogs voor. Je maakte altijd een koppeling naar haar. Je bent zeker in staat (en, voor jou als  schrijver is dat een therapie bij uitstek!) om nog een mooi en vooral treffend blog over Ellen te schrijven. Tot bij het afscheid van haar. J.v.E.

****

Beste Johan,

Mijn oprechte deelneming bij het overlijden van jouw grote liefde Ellen. Hoe groot dit verlies ook is, wees trots op de waardigheid en liefde die jij haar in de laatste jaren van haar leven hebt gegeven.

Je hebt met jouw onvoorwaardelijke zorg, aandacht en trouw haar de rust gegund die ze in haar eindfase verdiende en ook nodig had.

Diep, diep respect goede Johan voor de wijze waarop jij duidelijk hebt gemaakt hoe ‘samen zijn tot de dood ons scheidt’ eruit moet zien.

Ik hoop dat de liefdevolle en indrukwekkende wijze waarop jullie afscheid hebben genomen ook jou rust kan bieden.

De herinnering aan haar zal voor altijd bij je zijn.

Mede namens Corrie wens ik je erg veel sterkte bij het verwerken van dit immense verlies.

Groet,  je Parool- Sport collega destijds, Poul Annema.
****
Beste Johan,

Via Jan van den Heuvel bereikte mij zondagmorgen het bericht dat je geliefde Ellen is overleden. Niet onverwacht, maar toch nog snel, zo begrijp ik van Jan. Ik hoop dat je uit de vele goede herinneringen de kracht put om zonder haar verder te gaan. Ik hoop je snel bij onze collega op de Hogeschool, Jan in Tilburg weer te ontmoeten.

Sterkte!

Hartelijke groet, Huub Evers.

****
Lieve Johan,

Intens verdrietig lezen wij je bericht, onze gedachten zijn bij jou , Geeta,  Diana en alle andere vrienden die allemaal zoveel van Ellen en van jou houden. Het zal een grote troost voor je zijn dat je nog zoveel jaren langer  thuis van Ellen hebt mogen genieten, samen met hulp van Diana en alle andere verzorgenden.  Ik denk dat iedereen diepbedroefd is maar ook dankbaar dat verder lijden Ellen bespaard is gebleven. 

Lieve Johan, “Sterven is  verhuizen van de buitenwereld  naar het hart van de mensen die van je  houden. “
 

We denken aan je  en  houden van je. ❤️💙    Rust in vrede lieve onvergetelijke Ellen 🙏🙏. 

 John en Wietske.

****
Beste meneer Carbo,

Woorden schieten te kort voor dit vreselijke verlies. Ik zou willen dat het anders was. Ik leef met u mee en wens u alle sterkte en kracht voor de komende periode.

Hierbij bevestig ik mijn aanwezigheid bij de afscheidsceremonie.

Liefs, Manal.

****
Dag Johan,

Van Henk van der Sluis kreeg ik het trieste nieuws van het overlijden van Ellen. Wat je dan zoal zegt of schrijft, het is altijd overbodig. Misschien dat ons medeleven iets van je verdriet kan verzachten.

Bert en Wilma van der Does.
****
Beste Johan, Diana en alle mensen die Ellen liefhad,

Allereerst gecondoleerd met het verlies van jullie dierbare Ellen. Of misschien hoeven we juist niet van een verlies spreken, maar van een aanwinst ! Ellen zit in een ieders hart en zal ook steeds meer harten voor zich winnen. Wat heeft zij , samen met jullie, gestreden. 
In de korte maar toch intensieve tijd dat ik jullie heb leren kennen, stond de liefde en zorg voor Ellen op de eerste plaats . Groot respect voor jullie ! 
Liefde is inderdaad loslaten wanneer dat kan, en moet, want alleen dan kan elke traan ook zorgen voor een glimlach van een herinnering . 

Warme groet met een glimlach, Madeleine.
****
Beste Johan,

Gecondoleerd met het verlies van Ellen. Ik wens jou heel veel sterkte en kracht toe.
Je fotograaf op de krant van heel vroeger, George Verberne.
****
Beste Johan,
Gecondoleerd met het overlijden van Ellen. We zijn er stil van.
Ook wel weer heel bijzonder, want gisteren heb ik het nog over jullie gehad. Dat jij en Ellen met Oudjaarsdag overnachtten in van der Valk in Houten. Hoe fijn het was om dat voor jullie te kunnen doen. En de middag bij ons thuis met de muziek.
Fijn Johan dat er gelegenheid is om nog afscheid van Ellen te mogen nemen. Norbert, Max en ik komen zaterdagmiddag.
Wens je heel veel sterkte.
Lieve groeten van  Kim, Max, Norbert en Trudy.

****
Lieve Johan,
Ik hoorde het nieuws via Henk v.d. Sluis, dat was schrikken. Je verwacht zoiets en toch…ook weer niet. Hoe bewonderenswaardig een man die met alle liefde die hij in hem heeft zijn vrouw tot het einde verzorgt en zichzelf daarbij grotendeels wegcijfert. Ja ,dat is true love puur sang.
Ik wens jou en je naasten alle sterkte met dit grote verlies. Ik zal aan je denken.
Laat maar weten als je weer eens een terrasje wilt pakken…. Ik heb een luisterend oor…
Lieve groet van je oud-collega,
Annet van der Sloot.

****
Oh nee, lieve Johan. Wat ontzettend verdrietig. Maar wat fijn dat je bij haar kon zijn, middenin jullie prachtige liefde, tot het allerlaatste moment. Ach lieve Johan, wat ben ik geschrokken. Nee, even niet nu wandelen, maar binnenkort weer wel. Ik wens je heel veel kracht en licht. Bel me als ik iets voor je kan doen. Ik voel je pijn Johan.

Sterkte, je oud-studente tot aan Paramaribo toe, Annelies. En liefs.
Tot gauw.
****
Lieve Johan,
Wat verdrietig dat je innig geliefde vrouw Ellen is overleden. Wat mooi dat je aan Henk schreef ‘liefde is ook loslaten als er geen keus meer is’. Wellicht gaat jouw liefde zo ver dat je ook blij voor haar kunt zijn dat ze nu naar het licht is mogen gaan, verlost van de zwaarte van haar lichaam. Wat zul je haar missen en wat zul je tegelijkertijd ook steun ervaren aan alle mooie herinneringen die jullie samen hebben gedeeld. Zeker in haar laatste periode waarin ik vermoed dat jullie intens het leven samen hebben kunnen vieren, ondanks of misschien wel dankzij haar ziekte. Dan kom je wellicht echt tot de essentie waar het in het leven om draait. Ik wens je alle kracht en wijsheid om met dit enorme gemis en de leegte die ze achterlaat om te gaan.
Met warme groet . Lisette Sevens.

****
Hallo dierbare Johan en natuurlijk ook jouw Ellen,

 Ik kwam thuis en vond de kaart op de deurmat en mijn hart sloeg en slag over bij het openen van de enveloppe.

Wat een triest bericht en wat een verlies voor jou en de wereld!!!!!

Een mooi en integer mens is weggegaan naar haar eigen wereld.

Wat een mooie kaart en krachtige goede tekst, dat is jullie wel toevertrouwd.

Ik wens jou, lieve Johan, en je naasten veel sterkte toe met het verlies van je schitterende Ellen. Prachtig koppel waren jullie, ik was er getuige van.

Veel liefs!!!!!

Groet Albert.

****

Hallo Johan, 
Wat een verdrietig nieuws. Gecondoleerd. Ik las, toen ik informatie over jou zocht, dat je in je blogs met zoveel liefde over Ellen sprak. Wat een enorme leegte zal ze achterlaten.  Ik wens je alle kracht toe dit grote verlies te kunnen dragen en in gedachten ben ik bij je, ook al kennen we elkaar (nog) niet.

Je mag me bellen, zo rond 11 uur, ik ben nl op mijn werk en ik weet dat ik dan wel even tijd heb. Mocht je morgen toch geen zin hebben of tijd vinden dan begrijp ik dat vanzelfsprekend. De wereld mag voor jou best even stilstaan.
Liefs, Yvonne.


Lieve Yvonne. Wat een geweldige mail. Ja, ik kan jou veel vertellen over Roley. Ik was zeer op hem gesteld. Heb je wel contact met je moeder, en wie was zij? Ik ga graag eens met jou ergens zitten om je over je vader te vertellen. Maar even geduld. Weet je, afgelopen zaterdagavond overleed de liefde van mijn leven, mijn dierbare, onvergetelijke, onmisbare Ellen. Ze had parkinson. Maar zeker van uit mijn liefde voor Ellen, mijn compassie en zo, praat ik graag met je om jou je vader beter te leren kennen. Oké? Misschien bel ik je morgenochtend wel even. Beste groet, Johan.

Dag Johan,
Toevallig las ik vanavond uw artikel over Roley Wout, mijn vader. Sinds juli vorig jaar hadden Roley en ik contact. Helaas heeft dit maar 6 maanden mogen duren. Ik heb hem in deze korte tijd leren kennen als een lieve, warme, rustige, maar ook oude man. Roley was erg bescheiden over zijn rol in het honkbal en daarom is het zo leuk anderen, waaronder u, met zoveel liefde en bewondering over hem te horen vertellen. Ik heb dit soort verhalen zo nodig om Roley goed te leren kennen. Dus dank voor dit mooie artikel. Het voegt voor mij als zijn dochter waardevolle informatie toe aan het beeld dat ik van Roley heb gekregen in het halve jaar dat we samen mochten delen.
Lieve groet, Yvonne Koiter.
P.S. voelt u de behoefte mij te mailen of bellen, dat mag altijd. Graag zelfs.

****

Beste Johan,

Wat een triest nieuws… Ellen overleden, een buurvrouw die Annemieke en ik vooral kenden als een lieve, passievolle vrouw. Ook Jij bent een man vol passie. Het is die passie waarmee jij Ellen thuis de laatste jaren nog zo’n mooie tijd hebt kunnen geven, samen met zoals je dat zo mooi omschreef op de rouwkaart, het sterrenteam.

Toen wij hoorden van het overlijden van Ellen, kwam als eerste herinnering bij ons op, dat Ellen en jij zich ontfermden over Coen op de dag van de uitvaart van Anke (zus van Kees). Coen had het enorm naar zijn zin gehad bij jullie en Ellen zette die dag natuurlijk al haar onderwijsvaardigheden in, zo werd er onder andere samen getekend. De aandacht van Ellen voor Coen (en ook van jou natuurlijk) was een mooie zonnestraal op deze voor ons verdrietige dag.

Het gemis voor jou zal enorm zijn, oneerlijk ook en toch, wat kunnen jullie terug kijken op een mooi leven samen.

Nu verder…momenten van boosheid, verdriet, frustratie zullen elkaar afwisselen, maar hopelijk ook mooie gedachten aan jouw lieve vrouw Ellen.

We zijn buren, hebben misschien niet “dik” contact, je kan bij ons terecht, al is het maar voor het even ophangen van een mooie foto van Ellen (omdat het boren van gaatjes in de muur nou net niet jouw passie is). En uiteraard houden we tradities in stand, zoals die van de jaarlijkse oliebollen. En ook de praatjes over het voetbal zullen doorgaan.

Sterkte!

Annemieke, Kees en Coen.

****

O lieve Johan,
Wat ben ik geschrokken van je bericht. Het leek wel of ik een voorgevoel had: ik heb vanmorgen gauw nog even je laatste column gelezen om te zien of er wat over Ellen in stond!  Wat heb jij de laatste jaren Ellen nieuw levensgeluk gegeven door haar thuis te halen! Je bent een kanjer en je hebt, ondanks het grote verdriet, pr
achtige herinneringen om op terug te kijken!! 
Dikke kus en veel sterkte Nelly
toegewenst, ik kom naar de uitvaart. 💝🙏💝

****

Beste Mijnheer Carbo.

Beste Johan,

Zonet vernomen dat Ellen is gestorven, onze diepste deelneming met dit grote verlies.  De manier waarop u voor haar zorgde is bewonderingswaardig, een voorbeeld voor velen. 

Onze gedachten zijn bij jullie, de zorgdragers van Ellen. 

Beste Johan, stuur me eens uw telefoonnummer alstublieft.
Met vriendelijke groeten en tot spoedig vanuit hotel Cajou in De Panne, Bruno.


****

Geachte heer Carbo,

Ik hoorde gisteren van Manal dat uw vrouw Ellen is overleden. Gecondoleerd met het verlies van uw vrouw. Het was bewonderingswaardig om te horen met hoeveel liefde u Ellen al die jaren heeft verzorgd.

Ik wens u met uw naasten een mooi en waardig afscheid toe. Veel sterkte de komende tijd.

Hartelijke groet vanuit de apotheek in Vleuten,
Bram.

****

Beste Johan,

Hierbij wil ik je condoleren met het enorme, onherroepelijke en onherstelbare verlies van je lieve Ellen. Bij het korte contact op de reünie hoorde ik over de grote toewijding waarmee je de vrouw van je leven verzorgde. Ik wens je alle mogelijke sterkte in de komende moeilijke periode.

Ik vind het altijd lastig om woorden te vinden maar één ding wil ik zeker kwijt. Ellen en jij hebben laten zien wat liefde is.

 Hartelijke groet,

 Cajo Brendel.

****

Beste Johan, 

Ik ben zeer vereerd dat je me hebt uitgenodigd voor het afscheid van Ellen.

Wat een droevig nieuws dat je lieve vrouw Ellen is overleden. 
Ik heb altijd veel bewondering gehad hoe liefdevol je haar hebt verzorgd.
Daar kan ieder een voorbeeld aan nemen. Liefde is volgens mij het belangrijkste in het leven wat er is. 
Ik heb Ellen altijd een mooie en lieve vrouw gevonden, wat zal je haar gaan missen! 
Ik wens je heel veel sterkte met het verwerken van je verdriet. 

Lieve groet,  Marjon van der Meer.

****

Dag Johan,

Bij de dodenherdenking kwam ik Harry van Dam tegen; twee zonen en een vrouw overleden. Ik zei tegen Harry: humor/ironie is het instrument om je verdriet te doseren. Deze week vertelden vrienden mij dat in hun omgeving zes gevallen van kanker vastgesteld waren. Jouw bericht is ook altijd afschuwelijk. Als enige troost zie ik dat je een bewezen goed mens bent, die in staat was om zijn ik opzij te zetten voor de zorg van zijn geliefde én de tijd had om met elkaar deze periode goed af te sluiten.

Veel sterkte in je verdriet!

Wanneer je weer in staat bent, bel of mail en dan maken we een afspraak.

 Verdrietige groet, 

Bernard Tomlow.

****

De condoleances bleven binnenstromen. Van Marc en Jeannette, van Nanny Koetsier, uit Wedde in Groningen van de ouders van Niels, van nog meer buren om ons heen, van Eugene, Mascha, Polina en Nastya schuin tegenover ons bijvoorbeeld, vanuit verpleeghuis De Ingelanden, van oude bekenden daar zoals Ernst Nordholt bijvoorbeeld, en overal verder vandaan. Bloemen, kaarten, mails en brieven. Het verzacht de pijn om het verlies van Ellen. Waarvoor onmetelijk veel dank. Johan.

En ik keek op een wandeling door Valkenburg naar boven en ik fluisterde: Ellen kom terug, al is het maar voor heel even. De tranen kwamen.
Johan